Suomalainen Innofrugal-tapahtuma laajenee San Franciscon Piilaaksoon ja Cambridgeen

The Nordic Frugal Innovation Societyn Suomessa vuosittain järjestämä Innofrugal-konferenssi laajenee kansainväliseksi tapahtumaksi. San Franciscossa järjestetään Innofrugal West Coast -tapahtuma syyskuussa 2017 ja ensi vuoden alussa Innofrugal saa oman tapahtuman myös Cambridgeen Iso-Britanniaan.

Innofrugal on tapahtuma, jossa keskitytään vahvasti innovaatioihin erityisesti niukkoihin resursseihin sidotuilla kehittyvillä markkinoilla.

”Tuotekehittelyyn kaadetaan vuosittain yhä enemmän rahaa, mutta se ei ole lisännyt innovaatioiden määrää yrityksissä. Näyttää jopa siltä, että yritysten tutkimus- ja tuotekehitys -investointien ja niistä tulevien innovaatioiden välillä ei ole minkäänlaista taloudellista korrelaatiota”, sanoo Navi Radjou, Piilaksossa asuva menestyskirjailija ja Thinkers50-palkinnonsaajana tunnettu innovaatio-asiantuntija. Hän on myös The Nordic Frugal Innovation Societyn hallituksen jäsen.

Suomesta alkanut konferenssi laajenee Piilakson lisäksi myös Iso-Britanniaan alkuvuonna 2018 yhteistyössä Cambridgen yliopiston kanssa.

”Suomesta vuonna 2014 alkanut Innofrugal-konferenssi on ollut koko kansainvälistä Frugal Innovation -toimikenttää yhdistävä edelläkävijä”, sanoo professori Jaideep Prabhu Cambridgen Judge Business Schoolista. ”Innofrugal on tarjonnut tutkijoille, yrityksille, start-up tiimeille ja julkiselle sektorille ainutlaatuisen yhteisen keskustelu- ja ideointifoorumin. Olemme todella iloisia voidessamme nyt laajentaa tämän tapahtuman San Franciscoon ja Cambridgeen”.

Venkata Gandikota, The Nordic Frugal Innovation Societyn puheenjohtaja kommentoi: ”Olemme iloisia, että innovoinnissa on vihdoin ymmärretty näkökulmia, joissa vähemmillä resursseilla tuotetaan parempia ja edullisempia ratkaisuja ja joiden avulla miljoonien ihmisten elämää niin kehittyvissä kuin kehittyneissä maissa voidaan parantaa, niin kuluttajina ja kuin kansalaisinakin. Nyt kansainväliseksi kasvava Innofrugal-tapahtuma on ollut yhdistyksemme vapaaehtoisen työn ja ponnisteluiden tulos ja olemme äärettömän iloisia voidessamme viedä tätä tärkeää asiaa maailmalle”.